Fredagen den 29 augusti var det dags för ett gäng glada Göteborgare att åka iväg på Postmästerskapet i boule. Det spelades i år på Långholmen i Stockholm. Och det var lite extra trevligt att få bo på vandrarhemmet i fängelset.

Vi från Göteborg hade med oss 17 lag. Totalt så var det 94 lag som spelade 2-dagars och 24 lag som spelade 1-dagarsspel. På lördagen spelade alla 5 matcher. Det var även utdelning av bollklassikerpriser till alla som fullföljt den. 

På söndagen spelades A , B och C slutspel med 32 lag i varje. Här fick vi som vanligt se på mycket fint boulespel! Av oss Göteborgare gick det bäst för Janne Viberg och Eva- Karin Ingelstedt. De kom till final i A-slutspel. Men efter en rafflande final blev det en fin andraplats.

2015 är det dags för oss i Göteborg att arrangera Postmästerskapet i boule. Då hoppas vi på riktigt många både gamla och nya boulespelare. 

PM i Boule i Malmö 2016

Rapport

Klockan 17.30 Fredagen den 26 augusti så åkte  34 entusiastiska Piffare från Göteborg för att spela PM i Boule i Malmö. Vi bodde alla på Good Morning hotell som ligger granne med Malmö stadion och märkte att de flesta Piffare från övriga landet bodde här. Med gångavstånd på en kvart så gick vi lördag morgon i tidigt solgass till Krokbäcks IP. Fina grusplaner och mellan 150 och 200 spelare. De flesta spelade tvådagars men några Göteborgare nöjde sig med endagars.

Vi spelade monrad och avverkade 3 matcher före lunchen och 3 matcher efter lunch. Lunchen var ett kapitel för sig då lördagen lunch blev för alla samtidigt till korv/kebabkiosken vid parken. Men alla fick lunch som var stark och god.

Söndag morgon  började med åska och ösregn. Alla tvådagarsspelare spelade först sin sista match innan slutspelet startade. Intressant upplevelse att spela boule när planen är vattenssjuk. Plask... Men solen letade sig sakta fram och det torkade upp och solen sken när finalerna spelades.

Det gick ju bra för Göteborg.  Janne Viberg och Eva-Karin Ingelsten vann A-finalen och Pamela Lindqvist och Maggan Sasse fick spela match om 3 och 4 plats. Förlorade snöpligt men blev ju fantastiska fyror.

Bilder finns under bilder / Buole i Malmö 2016 

Dela den här sidan