JULCUPEN

Dela den här sidan

Rapport Postmästerskap i Bowling i Stockholm 2016

PostMästerskapet i Bowling 2016

PM i bowling spelades i år den 9-10 januari i Stockholm.

Från Göteborg var vi 21 deltagare ( 8 tävlingsspelare och 13 motionsspelare )  som tog tåget upp till Stockholm på fredagen, vi blev lite försenade p.g.a snön, (men vi är vana) samma var det ju förra året. 

Vi spelade lördag förmiddag i hallen Bowl-o-rama i Årsta.

 Från Göteborg spelade Bengt Lindewall bäst för dagen med 1243p, han var även bäst av alla i oldboysklassen och gick vidare till finalspel på söndagen. Till finalspel gick även Ola Moberg vidare med resultatet 1195p i herrklassen och Lars Ahlbin kom på 10 plats med 1089p. Bland motionärerna lyckades Gunni Andersson 898p och Björn Thimberg 840p bäst av Göteborgarna.

På söndagens finalspel spelas 4 serier och där går sedan de 4 bästa vidare i varje klass till slutfinal(karusell).  Bengt spelade till sig en plats i finalen som blev superspännande. Bengt och Lennart Andersson från Södertälje hamnade på 203p båda två, de hade lika många strike, så de fick spela 9 och 10 ruta och där drog Lennart det längsta strået. Vann i oldboysklassen gjorde Olle Ivert.    Ola Moberg kom tyvärr inte igång i första serien med 144p men spelade sedan upp sig rejält med serier över 200p i de tre sista men tyvärr föll han på målsnöret, han behövde en dubbelstrike i sista rutan, men fick ner nio och den sista stod och gunga men ville inte ramla, så nära var han att gå till slutfinalen. I herrklassen vann Lennart Lindgren och i damklassen vann Lisa Hellsten.

I lagtävlingen kom Lindewall, Ahlbin och Moberg på 3,dje plats.

På lördagskvällen åkte vi till Zinken där kamratfesten var. Jätte trevligt med både dans och lite allsång som hölls av trubbaduren Andreas Möller som spelade för oss hela kvällen

Hoppas ni hänger med nästa år, för kul har vi J

De glada motionsspelarna.

En bild på tävlingsspelarna.

En bild på tävlingsspelarna.

De glada motionsspelarna.